1. Minskar risken för inflammation
I århundranden har ingefäran använts för att minska inflammation. Enligt en studie publicerad i Cancer Prevention Research Journal minskade inflammationen i tjocktarmen inom en månad hos de deltagare som åt ingefära. Forskarna i studien menar att genom att minska inflammationen, minskar md sannolikhet också risken för tjocktarmscancer, skriver Medical News Today.
2. Gör dig frisk
Åker du på en förkylning – proppa då i dig ingefära. Det förhindrar och lindrar förkylningar och innehåller mängder av antioxidanter. Och förresten! Nämnde vi att den ultimata örten även verkar anti-inflammatoriskt. Visst är det toppen?

3. Bra för magen
Ingefäran fungerar lugnande för magen, minskar risken för gaser och stimulerar ämnesomsättningen och matsmältningen, skriver Medical News Today. Det tros vara de antioxiderande ämnena gingerols och shaogal som är anledningen till örtens lindrande förmåga. Och dessutom är ingefära toppen att äta om du drabbats av diarré
4. Lindrar illamående
Att tugga rå ingefära eller riva ner roten i teet är ett välbeprövat husmorstrick för att lindra illamående – fungerar även för gravida.
Vid kallt väder kan man dessutom inta den heta drycken för att få upp temperaturen – örten främjar nämligen svettningar och arbetar för att värma kroppen inifrån.
