Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk kanel malen
- 3 st banan mogna
- 1 msk socker
Limekräm:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
saft skal och av 1 limefrukt
0.5 st kokosflingor påse
Garnering:
limeskal rivet
Ugn: 175°C
Det här behövs till ca 10-12 bitar:
Gör så här
1
Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ner det i smeten.
3
Mosa bananerna med 1 msk socker och blanda ner moset. Rör till en jämn smet.
4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-55 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.
5
Blanda samman alla ingredienserna till limekrämen. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med limeskal. Ställ kakan kallt ca 30 minuter innan den ska serveras. Kakan går att frysa utan limekräm.