Banankaka med limekräm

En härlig banankaka med smak av kanel och syrlig lime.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel malen
  • 3 st banan mogna
  • 1 msk socker

Limekräm:

2 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
saft skal och av 1 limefrukt
0.5 st kokosflingor påse

Garnering:

limeskal rivet

Ugn: 175°C

Det här behövs till ca 10-12 bitar:

Gör så här

1
Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver, bikarbonat och kanel. Rör ner det i smeten.

3
Mosa bananerna med 1 msk socker och blanda ner moset. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-55 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.

5
Blanda samman alla ingredienserna till limekrämen. Bred krämen över kakan. Garnera eventuellt med limeskal. Ställ kakan kallt ca 30 minuter innan den ska serveras. Kakan går att frysa utan limekräm.

Scroll to Top