Bräserad lax i skivor

En lättlagad och jättegod festrätt.

Du behöver

  • 4 skiva lax av mittbiten ca 600-700g
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 10 cm slanggurka
  • 1 st tomat
  • 1 st dill knippa färskhackad

Garnering:

sparris räkor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skrapa bort fjällen på fiskskivorna och torka dem väl.

2
Skala gurkan och skär den i små tärningar. Tärna tomaten ganska fint. Klipp dillen.

3
Stek laxskivorna vackert guldbruna på båda sidorna i matfettet i en ganska varm stekpanna. Salta och peppra.

4
Sänk värmen och späd med vatten och vin. Tillsätt smulad buljong. Låt fiskskivorna sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp fisken och håll den varm.

5
Tillsätt creme fraiche, gurka, tomathack och dill. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.

6
Garnera laxskivorna med kokt sparris, räkor och dill. Bjud såsen och kokt potatis eller kokt ris till.

Scroll to Top