Du behöver
- 4 skiva lax av mittbiten ca 600-700g
- 3 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl vatten
- 1 dl vin torrt vitt
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 dl crème fraîche
- 10 cm slanggurka
- 1 st tomat
- 1 st dill knippa färskhackad
Garnering:
sparris räkor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skrapa bort fjällen på fiskskivorna och torka dem väl.
2
Skala gurkan och skär den i små tärningar. Tärna tomaten ganska fint. Klipp dillen.
3
Stek laxskivorna vackert guldbruna på båda sidorna i matfettet i en ganska varm stekpanna. Salta och peppra.
4
Sänk värmen och späd med vatten och vin. Tillsätt smulad buljong. Låt fiskskivorna sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp fisken och håll den varm.
5
Tillsätt creme fraiche, gurka, tomathack och dill. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
6
Garnera laxskivorna med kokt sparris, räkor och dill. Bjud såsen och kokt potatis eller kokt ris till.