Briocher

Briocher blir fina "frallor" eller läckra kuvertbröd.

Du behöver

  • 2 dl Ljummet vatten ca 37
  • 50 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 4 st ägg
  • vetemjöl ca 7 dl

Pensling:

ägg

Ugn:250°

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen med vattnet. Tillsätt salt och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en lös deg.Jäs ca 30 minuter.

2
Rör matfett och socker mjukt. Blanda ner detta, resten av mjölet och äggen i den jästa degen. Arbeta till en smidig deg.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Ta undan ca 1/6 av degen. Dela resten av degen i ca 24 bitar.

4
Forma bitarna till släta bullar, som läggs i dubbla pappersformar (eller folieformar). Rulla ut den sparade degen till 24 små kulor. Gör en fördjupning i bullarna och tryck fast kulorna där.

5
Jäs bullarna ca 30 minuter.Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt brödet kallna på galler utan bakduk.

Scroll to Top