Du behöver
- 2 dl Ljummet vatten ca 37
- 50 g jäst
- 0.5 tsk salt
- 4 dl vetemjöl
- 150 g smör eller margarin
- 2 msk socker
- 4 st ägg
- vetemjöl ca 7 dl
Pensling:
ägg
Ugn:250°
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen med vattnet. Tillsätt salt och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en lös deg.Jäs ca 30 minuter.
2
Rör matfett och socker mjukt. Blanda ner detta, resten av mjölet och äggen i den jästa degen. Arbeta till en smidig deg.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Ta undan ca 1/6 av degen. Dela resten av degen i ca 24 bitar.
4
Forma bitarna till släta bullar, som läggs i dubbla pappersformar (eller folieformar). Rulla ut den sparade degen till 24 små kulor. Gör en fördjupning i bullarna och tryck fast kulorna där.
5
Jäs bullarna ca 30 minuter.Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt brödet kallna på galler utan bakduk.