Creme caramelle

Du behöver 5 dl mjölk 4 st ägg 1 st äggula 2.5 dl socker Karamellsås: 2 dl socker 1 dl kokande vatten 2 msk pressad...

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2.5 dl socker

Karamellsås:

2 dl socker
1 dl kokande vatten
2 msk pressad citronsaft

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Börja med att göra karamellsåsen. Rör samman socker, kokande vatten och pressad citronsaft. Häll det i en stekpanna eller vid kastrull. Låt blandningen koka under omrörning 4­5 minuter eller tills det har fått en svagt ljusbrun färg.

2
Häll karamellsåsen i portionsformar och snurra så att såsen helt täcker formens yta.

3
Koka upp mjölken och låt den svalna lite.

4
Rör ner socker i mjölken och rör så att det löser sig.

5
Vispa upp ägg och äggula. Rör ner det i den ännu varma mjölkblandningen.

6
Fördela äggblandningen i portionsformarna. Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det täcker halva formarnas höjd. Täck med aluminiumfolie.

7
Ställ långpannan i nedre delen av ugnen och grädda ca 50 minuter. Tag bort foliet och fortsätt att grädda tills puddingarn har “stannat”.

8
Stjälp eventuellt upp creme caramellen på tallrikar och garnera med säsongens frukt och bär.

Scroll to Top