Du behöver
- 5 dl mjölk
- 4 st ägg
- 1 st äggula
- 2.5 dl socker
Karamellsås:
2 dl socker
1 dl kokande vatten
2 msk pressad citronsaft
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Börja med att göra karamellsåsen. Rör samman socker, kokande vatten och pressad citronsaft. Häll det i en stekpanna eller vid kastrull. Låt blandningen koka under omrörning 45 minuter eller tills det har fått en svagt ljusbrun färg.
2
Häll karamellsåsen i portionsformar och snurra så att såsen helt täcker formens yta.
3
Koka upp mjölken och låt den svalna lite.
4
Rör ner socker i mjölken och rör så att det löser sig.
5
Vispa upp ägg och äggula. Rör ner det i den ännu varma mjölkblandningen.
6
Fördela äggblandningen i portionsformarna. Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det täcker halva formarnas höjd. Täck med aluminiumfolie.
7
Ställ långpannan i nedre delen av ugnen och grädda ca 50 minuter. Tag bort foliet och fortsätt att grädda tills puddingarn har “stannat”.
8
Stjälp eventuellt upp creme caramellen på tallrikar och garnera med säsongens frukt och bär.