Du behöver
- 300 g vitkål
- 1 st morot 1 purjolök
- 1 st grön paprika
- 2 msk matolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk salt 3 msk vatten
- 4 skiva ananas
- 3.5 msk ananasspad
Det här behövs för 34 port:
Gör så här
1
Skär vitkålen i tärningar stora som sockerbitar. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken och skär paprikan i tärningar.
2
Hetta upp wokpannan eller stekpannan. Häll i matoljan. Tillsätt vitkål och morot. Låt det fräsa ca 5 minuter utan att det tar färg.
3
Tillsätt purjolök, paprika, curry, pressad vitlök, vatten, paprikapulver och salt. Låt puttra under lock ca 56 minuter.
4
Skär ananasen i mindre bitar. Lägg ner dem i wokpannan tillsammans med ananasspad. Låt allt bli genomvarmt. Bjud kokt ris till.