Currywok

En ljuvligt doftande rätt som också är underbart vacker att se på. Har du ingen wokpanna, kan du laga den i stekpannan.

Du behöver

  • 300 g vitkål
  • 1 st morot 1 purjolök
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk matolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt 3 msk vatten
  • 4 skiva ananas
  • 3.5 msk ananasspad

Det här behövs för 3­4 port:

Gör så här

1
Skär vitkålen i tärningar stora som sockerbitar. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken och skär paprikan i tärningar.

2
Hetta upp wokpannan eller stekpannan. Häll i matoljan. Tillsätt vitkål och morot. Låt det fräsa ca 5 minuter utan att det tar färg.

3
Tillsätt purjolök, paprika, curry, pressad vitlök, vatten, paprikapulver och salt. Låt puttra under lock ca 5­6 minuter.

4
Skär ananasen i mindre bitar. Lägg ner dem i wokpannan tillsammans med ananasspad. Låt allt bli genomvarmt. Bjud kokt ris till.

Scroll to Top