Dianas pastagratäng (av Diana i Falun)

Du behöver 1 pkt pasta (naturell) 2 st paprikor (gul och röd) 2 pkt bacon i skivor 4.5 dl crème fraîche 1 st tomatpuré klick...

Du behöver

  • 1 pkt pasta (naturell)
  • 2 st paprikor (gul och röd)
  • 2 pkt bacon i skivor
  • 4.5 dl crème fraîche
  • 1 st tomatpuré klick
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • salt efter eget tycke
  • riven ost

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med att skära baconet i 2-3 centimeter stora bitar.

2
Sedan är det paprikornas tur. Skär dessa i strimlor och dela sedan strimlorna på mitten. De får inte bli för stora och inte för små.

3
Stek baconet tills det fått lite färg, lägg då i paprikan. Låt dessa fräsa och mjukna lite.

4
Häll sedan i creme fraichen och rör om. Blanda i lite tomatpuré för färgens skull och pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av och salta lite om det behövs. Tänk på att baconet är ganska salt. Låt sedan detta småputtra och rör om då och då.

5
Koka den färska pastan enligt förpackningens anvisningar (oftast en minut).

6
Smörj en ugnsfast form och varva sedan den kokta pastan med baconröran. Avsluta med ett lager av baconröra. Strö över riven ost och sätt sedan in formen i ugnen på 200-225 grader tills den fått färg.

Scroll to Top