Du behöver
- 1 pkt pasta (naturell)
- 2 st paprikor (gul och röd)
- 2 pkt bacon i skivor
- 4.5 dl crème fraîche
- 1 st tomatpuré klick
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- salt efter eget tycke
- riven ost
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med att skära baconet i 2-3 centimeter stora bitar.
2
Sedan är det paprikornas tur. Skär dessa i strimlor och dela sedan strimlorna på mitten. De får inte bli för stora och inte för små.
3
Stek baconet tills det fått lite färg, lägg då i paprikan. Låt dessa fräsa och mjukna lite.
4
Häll sedan i creme fraichen och rör om. Blanda i lite tomatpuré för färgens skull och pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av och salta lite om det behövs. Tänk på att baconet är ganska salt. Låt sedan detta småputtra och rör om då och då.
5
Koka den färska pastan enligt förpackningens anvisningar (oftast en minut).
6
Smörj en ugnsfast form och varva sedan den kokta pastan med baconröran. Avsluta med ett lager av baconröra. Strö över riven ost och sätt sedan in formen i ugnen på 200-225 grader tills den fått färg.