Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 100 g skinka rökt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 2 dl crème fraîche

Garnering:

rosépeppar
ask kryddkrasse

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Tärna skinkan.

2
Fräs köttet i lite matfett. Salta och peppra.

3
Tillsätt lök och skinka och låt det brynas med några minuter. Strö över mjölet och rör om.

4
Späd med buljong och tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 minuter.

5
Tillsätt creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av. Strö över rosépeppar och kryddkrasse. Både nykokt pasta och ris passar till. Bjud också en tomatsallad till grytan.