Fiskburgare (av Ewa i Ulricehamn)

Du behöver 400 g fiskfilé t ex torsk 1 st ägg 1 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 dl ströbröd matfett att...

Du behöver

  • 400 g fiskfilé t ex torsk
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • matfett att steka i

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i en matberedare till en färs.

2
Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till åtta runda biffar.

3
Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt. Bygg burgare.


Kommentar:
Tillbehör: isbergssallad, rå finhackad lök eller stekt lök, tomatskivor, dressing, ketchup och hamburgerbröd.

Scroll to Top