Du behöver
- 600 g torskfilé färska eller frysta
- 0.5 tsk salt
- 200 g squash i skivor
- 12 msk olja
- 1 krm citrontimjan
Ugn: 225°
Tomatsås:
1 st burk krossade tomater
1 st lök gul finhackad
2.5 st vitlöksklyftor finhackade
12 tsk basilika
2 msk olja
0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär torsken i bitar, ca 3×3 cm. Varva dem och squashen på 4 spett. Pensla med olja blandad med timjan, salt och peppar.
2
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ihop i ca 10-15 minuter.
3
Stek spetten i ugnen i ca 10 minuter. Servera med såsen och kokt ris.