Fiskspett med tomatsås

En spännande och festlig vardagsrätt. Framför allt barn tycker om att äta fisk så hära.

Du behöver

  • 600 g torskfilé färska eller frysta
  • 0.5 tsk salt
  • 200 g squash i skivor
  • 12 msk olja
  • 1 krm citrontimjan

Ugn: 225°

Tomatsås:

1 st burk krossade tomater
1 st lök gul finhackad
2.5 st vitlöksklyftor finhackade
12 tsk basilika
2 msk olja
0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär torsken i bitar, ca 3×3 cm. Varva dem och squashen på 4 spett. Pensla med olja blandad med timjan, salt och peppar.

2
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ihop i ca 10-­15 minuter.

3
Stek spetten i ugnen i ca 10 minuter. Servera med såsen och kokt ris.

Scroll to Top