Du behöver
- fläskfilé ca 600 g
- 1.5 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1.5 dl vitt vin
- 1 tsk salvia (helst)
- 50 g parmaskinka
- 1 bitar parmesanost
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett. Skär köttet i tunna skivor.
2
Bryn köttskivorna i matfett snabbt på båda sidor. Lägg dem i en ugnsäker form.
3
Häll på vitt vin och strö över salvia eller lägg på salviablad.
4
Täck fläskfilén med skinka och överst ost. (Hit går rätten att förbereda.)
5
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6
Servera saltimboccan med klyftpotatis och någon grönsak.
Parmaskinkan kan bytas mot bayonneskinka och parmesanosten mot t ex grevéost om du inte får tag i originalingredienserna.