Fläskfilé saltimbocca

Modern, lättlagad variant av den italienska klassikern saltimbocca. Billigare också, vi använder fläskfilé i stället för kalvkött. Perfekt som bjudmiddag, rätten går utmärkt att förbereda.

Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 tsk salvia (helst)
  • 50 g parmaskinka
  • 1 bitar parmesanost

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett. Skär köttet i tunna skivor.

2
Bryn köttskivorna i matfett snabbt på båda sidor. Lägg dem i en ugnsäker form.

3
Häll på vitt vin och strö över salvia eller lägg på salviablad.

4
Täck fläskfilén med skinka och överst ost. (Hit går rätten att förbereda.)

5
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

6
Servera saltimboccan med klyftpotatis och någon grönsak.


Kommentar:
Parmaskinkan kan bytas mot bayonneskinka och parmesanosten mot t ex grevéost om du inte får tag i originalingredienserna.

Scroll to Top