Du behöver
- 500 g nötfärs
- 200 g champinjoner finhackade
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st lök liten gul
- 200 g leverpastej gärna mager
- 2 dl buljong (tärning)
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 msk vetemjöl
- 2 st ägg
Ugn: 175°
Cumberlandsås:
0,5 st apelsin eller citron, skal av
1 dl vinbärsgelé röd eller svart
1 tsk senapspulver
1 krm ingefära
apelsin eller citron
2.5 msk rödvin sherry eller portvin
Lägg gärna ett smort bakpapper i botten på formen, så går det lättare att stjälpa upp patén.
Ska du frysa patén så skär den först i skivor, då tinar den fortare och du behöver bara ta upp så många skivor, som du behöver.
Om geléet till såsen är svårt att röra ut, kan det värmas.
Vill du inte ha sås till så välj gelé eller lingonsylt istället.