Frusen dajmtårta (av Charlotte i Kristianstad)

Du behöver 6 st ägg 5 dl socker mandel hackad 5 dl vispgrädde 2 msk punsch 2 st dubbeldaim hackad Det här behövs för ca...

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 5 dl socker
  • mandel hackad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch
  • 2 st dubbeldaim hackad

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Vispa de 6 äggvitorna till hårt skum.

2
Tillsätt 4 dl socker lite i taget och vispa till maräng.

3
Häll smeten i en form med löstagbar botten 28 cm.

4
Grädda i 125-150 grader i 1 1/2 timme.

5
Vispa de 6 äggulorna och 1 dl socker vitt och poröst.

6
Tillsätt den vispade grädden, krossade dajmen och punchen. Lägg ovanpå den färdiga marängbottnen (avsvalnad). Marängbottnen ska vara kvar i formen. Frys in. Ta ut tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras.

Scroll to Top