Fylld kyckling på grönsaksbädd

Kyckling hör påsken till och varför inte använda de fina kycklingfiléerna som huvudrätt på påskmenyn.

Du behöver

  • 6 st kycklingfiléer

Fyllning:

250 g champinjoner eller annan svamp
2 msk olja
1.5 st pressade vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
1 krm peppar
0.5 dl persilja finhackad
1 tsk salt
1 krm peppar

Grönsaksbädd:

2 st purjolök strimlade
3 st paprikor tärnade
1 st burk krossade tomater ca 500 g
2.5 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Fräs svampen i lite av oljan tills det “knäpper” i den. Tillsätt vitlök, salt, peppar och persiljan. Låt fyllningen svalna.

2
Skär en ficka i varje kycklingfilé. Fördela fyllningen i fickorna och fäst med tandpetare. Bryn filéerna runt om i olja.

3
Blanda purjolök, paprika och tomat i en traktörpanna. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Koka upp och lägg i kycklingfiléerna. Sjud under lock tills kycklingen är färdig, ca 10 minuter. Ta bort tandpetarna och servera med couscous eller ris.

Scroll to Top