Du behöver
- 6 st apelsiner stora
- 2 st ägg
- 4 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl pressad apelsinsaft
- likör med apelsinsmak eventuellt
Gör så här
1
Skär ett lock av apelsinerna och gröp ur fruktkött och saft.
2
Vispa äggulor och socker till skum och blanda ner saften.
3
Vispa grädde och äggvitor var för sig till hårt skum. Blanda först ner grädden sedan vitorna i smeten.
4
Sätt eventuellt en “krage” av folie på apelsinerna. Då kan du hälla i så mycket smet att det blir råge i apelsinerna. Fördela glassmeten i dem.
5
Frys i minst 6 timmar och servera apelsinerna med locket på.
6
Vill du göra desserten långt i förväg, går det bra. Upp till 3 månader kan de fyllda apelsinerna förvaras i frysen.
Putsa eventuellt av en skiva skal i botten på apelsinerna så att de står stadigare. Du kan också fylla apelsiner med färdigköpt glass som du smaksatt med saften.