Glassfyllda apelsiner

Sugen på något sött efter maten? Fyll apelsiner med en läcker glassmet och ställ hela härligheten i frysen. Så gör man på Menorca, Mallorcas grannö.

Du behöver

  • 6 st apelsiner stora
  • 2 st ägg
  • 4 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • likör med apelsinsmak eventuellt

Gör så här

1
Skär ett lock av apelsinerna och gröp ur fruktkött och saft.

2
Vispa äggulor och socker till skum och blanda ner saften.

3
Vispa grädde och äggvitor var för sig till hårt skum. Blanda först ner grädden sedan vitorna i smeten.

4
Sätt eventuellt en “krage” av folie på apelsinerna. Då kan du hälla i så mycket smet att det blir råge i apelsinerna. Fördela glassmeten i dem.

5
Frys i minst 6 timmar och servera apelsinerna med locket på.

6
Vill du göra desserten långt i förväg, går det bra. Upp till 3 månader kan de fyllda apelsinerna förvaras i frysen.


Kommentar:
Putsa eventuellt av en skiva skal i botten på apelsinerna så att de står stadigare. Du kan också fylla apelsiner med färdigköpt glass som du smaksatt med saften.

Scroll to Top