Goda pajen (av Monica i Kalmar)

Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 150 g margarin Fyllning: 175 g mandelmassa rabarber eller andra bär så det täcker formen 2...

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
150 g margarin

Fyllning:

175 g mandelmassa
rabarber eller andra bär så det täcker formen
2 st ägg
50 g margarin
0.5 dl strösocker

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Gör idordning pajdegen. Låt vila i kylen en stund. Tryck ut degen i en pajform.

2
Skär frukten i bitar och täck formen. Riv mandelmassan och lägg den över frukten. Koka ihop ägg, margarin och socker. Låt det ej bli för tjockt. Häll detta över frukt och mandelmassan och strö över grovt hackad sötmandel.

3
Grädda i 175 grader ugn cirka 40 min.

4
Servera med vispad grädde.

Scroll to Top