Grillade laxkotletter

Lax har numera ett mycket rimligt pris. Det är också en utmärkt fisk att grilla, som alla feta fiskar!

Du behöver

  • 4 st laxkotletter ca 600 g

Pensling:

2 msk smält smör eller margarin
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ärt- och gurksallad:

250 g ärter (tinade frysta)
1 bitar gurka färsk fintärnad
0.5 dl dill finhackad
2 dl gräddfil
citron rivet skal av 1/2
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda salladen av alla ingredienserna. Rör inte för länge, då blir salladen för tunn. Ställ den kallt.

2
Blanda matfettet med vitlök, salt och peppar. Pensla kotletterna på båda sidor med detta.

3
Grilla laxen ca 3-­4 minuter på var sida. Vänd laxen bara en gång, eftersom den är ömtålig, när den börjar bli färdig. Servera genast med nykokt dillpotatis och salladen.


Kommentar:
Laxen bör hellre vara knappt färdig än grillad för länge, då blir den torr.

Scroll to Top