Heta räkor i skymning (av Anna i Torslanda)

Du behöver 500 g räkor frysta 3 dl squash tärningar 1 st gul lök 1 st purjolök liten 2 st tomater 2 st vitlöksklyftor 1...

Du behöver

  • 500 g räkor frysta
  • 3 dl squash tärningar
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök liten
  • 2 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk tomatpuré
  • paprikapulver
  • cayennepeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär grön eller gul squash i små fina tärningar.

2
Skålla tomaterna och skär tomatköttet i små bitar.

3
Hacka löken och skär purjolöken i tunna ringar.

4
Fräs lök och squash i smör. Pressa ner vitlöken, tillsätt tomatpuré, buljongtärning, vatten och creme fraiche.

5
Koka ihop och tillsätt chilisåsen och kryddorna. Låt såsen småputtra tills allt är mjukt.

6
Blanda då ner tomattärningarna och räkorna. Hetta upp, koka inte, och sarvera med ris och sallad.

Scroll to Top