Du behöver

  • 4 st kotletter
  • 1.5 tsk curry
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 1 st äpple stort
  • 1 bitar rotselleri ca 50 g
  • 1 st grön paprika
  • 1/2-1 tsk curry
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl buljong

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Färs samman matfett och curry. Lägg i kotletterna och bryn dem tills de är gyllene. Salta och peppra. Tag upp kotletterna och lägg dem i en smord eldfast form.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala äpplet och riv det grovt. Skala och finhacka sellerin. Kärna ur och tärna paprikan.

3
Fräs lök och vitlök i lite matfett tills det är väl brynt. Tillsätt tomater, äpple, selleri och paprika. Låt det fräsa samman några minuter. Smaka av med curry och ingefära.

4
Fördela grönsaksfräset över och bredvid kotletterna. Häll över buljong och grädde.

5
Täck fatet med aluminiumfolie och ställ in det mitt i ugnen ca 25–30 minuter. Bjud kotletterna direkt ur formen. Kokt ris och mango-chutney är gott till.