Du behöver
- 4 st kotletter
- 1.5 tsk curry
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st tomater
- 1 st äpple stort
- 1 bitar rotselleri ca 50 g
- 1 st grön paprika
- 1/2-1 tsk curry
- 0.5 tsk ingefära
- 1 dl grädde
- 1.5 dl buljong
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Färs samman matfett och curry. Lägg i kotletterna och bryn dem tills de är gyllene. Salta och peppra. Tag upp kotletterna och lägg dem i en smord eldfast form.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala äpplet och riv det grovt. Skala och finhacka sellerin. Kärna ur och tärna paprikan.
3
Fräs lök och vitlök i lite matfett tills det är väl brynt. Tillsätt tomater, äpple, selleri och paprika. Låt det fräsa samman några minuter. Smaka av med curry och ingefära.
4
Fördela grönsaksfräset över och bredvid kotletterna. Häll över buljong och grädde.
5
Täck fatet med aluminiumfolie och ställ in det mitt i ugnen ca 25–30 minuter. Bjud kotletterna direkt ur formen. Kokt ris och mango-chutney är gott till.