Hovmästarböckling

En kall liten supé- eller lunchrätt att bjuda med nykokt dillpotatis och hårt bröd.

Du behöver

  • 6 st böckling

Sås:

2 msk senap svensk
0.5 msk socker
2 msk vinäger
1 dl olja
0.5 dl dill finklippt
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Garnering:

rödbeta finhackad
ättiksgurka finhackad
dill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rensa böcklingarna och lägg på ett fat.

2
Blanda alla ingredienserna till såsen. Häll såsen över böcklingen och ställ fatet kallt, gärna några timmar.

3
Garnera med ränder eller högar av rödbeta och gurka. Dekorera också med dill och bjud med dillpotatis och hårt bröd.


Kommentar:
Har du riktigt bråttom, kan du köpa filéad böckling och hovmästarsås på burk.

Scroll to Top