Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 4 skiva bacon
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 1.5 dl grädde
- 0.5 msk rosépeppar
- persilja klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla fläskfilé och bacon. Skala och finhacka löken.
2
Bryn fläskfilén i lite matfett tills den är gyllene runtom. Tillsätt lök och bacon och låt det brynas med.
3
Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om.
4
Rör ut tomatpurén i vattnet och rör ner det i köttpannan tillsammans med grädden. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av.
5
Strö över rosépeppar och klippt persilja. Bjud tomatsallad och kokt ris till.