Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 4 skiva bacon
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk rosépeppar
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla fläskfilé och bacon. Skala och finhacka löken.

2
Bryn fläskfilén i lite matfett tills den är gyllene runtom. Tillsätt lök och bacon och låt det brynas med.

3
Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om.

4
Rör ut tomatpurén i vattnet och rör ner det i köttpannan tillsammans med grädden. Låt allt puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av.

5
Strö över rosépeppar och klippt persilja. Bjud tomatsallad och kokt ris till.