Kotletter i solgul sås

Tillsammans med kokt ris och sallad blir det här en jättegod middag.

Du behöver

  • 4 st kotletter ca 600 g
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk curry
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  • 2 dl vispgrädde

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.

2
Gör några snitt i fettkanten på kotletterna. Bryn lite matfett i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 minuter på varje sida. Tag upp dem. Salta och peppra.

3
Fräs lite margarin tillsammans med curryn. Tillsätt lök och paprika. Låt det fräsa några minuter.

4
Tillsätt buljong och grädde. Rör om och låt det koka 3-4 minuter. Smaka av.

5
Lägg i kotletterna och låt dem bli genomvarma.

Scroll to Top