Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • 1 tsk salt 1 krm peppar

Marinad:

1 st påse Knorr Fransk Dressingmix
1 msk flytande honung

Färskpotatissallad:

1 st påse Knorr Fransk Dressingmix
600 g potatis kokt och skalad färsk
1 st rädisor knippa
1 st rödlök liten
2 msk klippt gräslök
1 st äggula
2 tsk senap
1 msk äppelcidervinäger
1.5 dl matolja
1 dl crème fraîche eller kesella
salt peppar
1 msk flytande honung

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna lätt i lite matfett. Salta och peppra. Efterstek dem ca 10-15 minuter eller tills köttsaften är ogenomskinlig.

2
Rör samman marinaden och häll den över kycklingfiléerna. Ställ dem kallt.

3
Skär potatisen i knubbiga skivor. Skiva rädisor och klipp gräslöken. Skala och finhacka rödlöken.

4
Vispa samman äggulan med senap och vinäger. Tillsätt matoljan i en fin stråle under kraftig vispning. Rör ner creme fraiche eller kesella och smaka av.

5
Blanda såsen med potatisen, rädisor, rödlök och gräslök. Låt det stå kallt några timmar.

6
Skär kycklingfilén i sneda tjocka skivor och bjud potatissalladen till.