Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer
  • 12 dl kycklingbuljong (tärning)
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 1 st rotselleri liten bit
  • 0.5 tsk timjan
  • 5 st svartpepparkorn

Sås:

1 st tonfisk ca 150 g
4 st sardeller raka
1 st äggula
1.5 dl olivolja
2 msk citronsaft
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl silad avsvalnad buljong
2 msk kapris

Garnering:

svarta oliver
limeskivor eller citronskivor
kapris

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skär morot, lök och selleri i grova bitar. Lägg grönsakerna och kryddorna i buljongen och koka upp. Lägg i kycklingfiléerna och sjud dem i ca 15-20 minuter. Ställ dem kallt att svalna.

2
Lägg sardellerna i kallt vatten i ca 10 minuter. Skölj kaprisen noga. Låt den rinna av. Mixa tonfisk, sardeller, lite av kaprisen, äggula och citronsaft. Tillsätt oljan i en fin stråle som till majonnäs.

3
Skrapa ner tonfiskpurén i en skål. Tillsätt grädden matskedsvis. Späd till sist försiktigt med den kalla, silade buljongen. Såsen ska ha samma konsistens som som tjock grädde.

4
Rör ner resten av kaprisen. Bred ett lager sås på ett fat. Skär tunna skivor av kycklingfiléerna och lägg dem på såsen. Täck med resten av såsen. Garnera rätten med oliver, limeskivor och kapris. Bjud kycklingen kall med färsk dillpotatis till.