Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st purjolök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 msk fransk senap
  • 4 st kycklingfiléer ca 500 g
  • 1 msk smält smör
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar

Garnering:

tomater

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva lök och purjolök tunt. Lägg allt i en smord ugnssäker form.

2
Blanda grädden med salt och senap. Häll den över löken.

3
Lägg kycklingfiléerna ovanpå löken. Pensla dem med fett och strö på örtsalt och peppar.

4
Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är klar, ca 20­-25 minuter. Garnera och servera med ris eller kokt potatis och en sallad.


Kommentar:
Du kan stycka en hel kyckling och steka på samma sätt, men det tar lite längre tid. Blanda gärna tunt skivade morötter i löken, gott och nyttigt.