Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st purjolök
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 krm salt
- 1 msk fransk senap
- 4 st kycklingfiléer ca 500 g
- 1 msk smält smör
- 1 tsk örtsalt
- 1 krm vitpeppar
Garnering:
tomater
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva lök och purjolök tunt. Lägg allt i en smord ugnssäker form.
2
Blanda grädden med salt och senap. Häll den över löken.
3
Lägg kycklingfiléerna ovanpå löken. Pensla dem med fett och strö på örtsalt och peppar.
4
Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är klar, ca 20-25 minuter. Garnera och servera med ris eller kokt potatis och en sallad.
Du kan stycka en hel kyckling och steka på samma sätt, men det tar lite längre tid. Blanda gärna tunt skivade morötter i löken, gott och nyttigt.