Lammgryta från Orienten

En mustig lammgryta med spännande blandning av kryddor.

Du behöver

  • 500 g lammkött benfritt
  • 1 st röd paprika
  • 1 st squash
  • 1 st gul lök
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk socker
  • 2 dl buljong
  • 2 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm kanel
  • 1.5 tsk potatismjöl + vatten

Tillbehör:

matlagningsyoghurt
kokt ris eller couscous

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tunna strimlor. Kärna ur och skär paprikan i tunna bitar. Skiva squashen. Skala och skiva löken tunt.

2
Koka upp vinäger, socker, buljong och soja.

3
Lägg i köttet i omgångar och låt det koka några minuter.

4
Rör ner salt, kryddor och grönsakerna. Låt grytan koka ca 5–10 minuter.

5
Rör ut potatismjölet med lite vatten. Rör ner det i grytan och låt den koka upp på nytt. Smaka av.

Scroll to Top