Lax- och räktårta I

Sommarens godaste smörgåstårta garnerar vi med räkor och lax.

Du behöver

  • 9 st formbröd längdskurna vitt

Fyllning 1:

1 st räkost tub
1 dl crème fraîche
3 msk chilisås

Fyllning 2:

1 st tonfisk burk
1 tsk pressad citronsaft
1 msk riven pepparrot
1 dl klippt gräslök
2.5 dl crème fraîche
3 msk kaviar t ex Kalles kaviar

Garnering:

13 st laxrosor ca 300 g
800 g räkor med skal
2 st avokado
citron
salladsblad
dill

Det här behövs för ca 10-12 port:

Gör så här

1
Rör samman räkost, creme fraiche och chilisås till fyllning 1.

2
Mosa tonfisken. Klipp gräslöken. Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2.

3
Lägg 3 brödskivor bredvid varandra. Bred fyllning 1 över dem.

4
Lägg 3 brödskivor ovanpå andra ledden. Bred knappt hälften av fyllning 2 över dem.

5
Lägg de 3 sista brödskivorna parallellt med de första. Bred resterande fyllning över och runtom. Täck tårtan med folie och låt den stå kallt några timmar.

6
Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top