Mandelkaka med aprikoser

En ljuvlig kaka att avsluta en middag med.

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 st burk konserverade aprikoser
  • 75 g mörk blockchoklad

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Riv mandelmassan på grövsta sidan på ett råkostjärn och lägg den i en skål.

2
Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig vispning. Vispa tills smeten är luftig och porös.

3
Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner det i smeten.

4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20×25 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

5
Låt aprikoserna rinna av. Ta ut formen och lägg aprikoshalvorna ovanpå kakan. Ställ tillbaka formen och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.

6
Låt kakan vila i sin form en stund innan den stjälpes upp och får svalna.

7
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Ringla chokladen över kakan. Skär kakan i fyrkanter.


Kommentar:
Vill du ha en festligare kaka bjuder du vispad grädde till.

Scroll to Top