Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 4 st ägg
- 0.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 st burk konserverade aprikoser
- 75 g mörk blockchoklad
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Riv mandelmassan på grövsta sidan på ett råkostjärn och lägg den i en skål.
2
Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig vispning. Vispa tills smeten är luftig och porös.
3
Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner det i smeten.
4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20×25 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
5
Låt aprikoserna rinna av. Ta ut formen och lägg aprikoshalvorna ovanpå kakan. Ställ tillbaka formen och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
6
Låt kakan vila i sin form en stund innan den stjälpes upp och får svalna.
7
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Ringla chokladen över kakan. Skär kakan i fyrkanter.
Vill du ha en festligare kaka bjuder du vispad grädde till.