Mexikanska enchiladas

Om du fyller, tortillas, mexikanernas tunnbröd, med hett kryddad köttfärs och gratinerar rullarna i chilisås får du härliga enchiladas! En mexikansk "nationalrätt" som har blivit mycket populär i Sverige också.

Du behöver

  • 8 st vete-tortillas
  • 400 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st salsa burk Old El Paso Cheese
  • 3 st tomater

Sås:

3 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraîche
1.5 st vitlöksklyftor
salt peppar
oregano paprikapulver
1 st chili burk hackad grön

Gartinering:

riven ost
oliver

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matolja. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det puttra 8-10 minuter. Rör ner cheese salsa och smaka av.

2
Koka upp buljongen tillsammans med tomatpuré. Tillsätt creme fraiche, pressad vitlök och hackad grön chili. Låt såsen koka upp och smaka av den med salt, peppar, paprika och oregano.

3
Lägg ut tortillakakorna. Fördela färsröran på dem. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt i smord eldfast form. Hacka tomaterna och strö dem ovanpå.

4
Häll över såsen. Strö på riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fått fin färg.

5
Ganrera med oliver. En sallad smakar gott till.

Scroll to Top