Du behöver
- trattkantareller eller blandsvamp
- 3 msk smör eller margarin
- 3.5 msk vetemjöl
- 1 l grönsaksbuljong
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk ädelost
- 1 msk pressad citron
- sherry ev efter smak
Tillbehör:
lax strimlad rökt
Det här behövs för ca 4 port (huvudrätt) eller 6 port (förrätt):
Gör så här
1
Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Strö över mjöl och rör om.
2
Späd med buljongen och sjud soppan i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och koka upp.
3
Smaka av med tomatpuré, ädelost, citron och ev sherry. Servera soppan rykande het i varma tallrikar med lite strimlad lax.
En varm ostsmörgås gör du så här: Bred vitt formbröd med matfett och ett tunt lager senap. Doppa ytan i riven ost och lägg på plåt. Gratinera ca 10 minuter i 250 graders ugn.