Ostkaka (av Meta i Borås)

Du behöver 500 g keso naturell 6 st ägg 2.5 dl vetemjöl 1 msk vanillinsocker eller 2 droppar bittermandel 1.5 dl sötningsmedel 500 g bär...

Du behöver

  • 500 g keso naturell
  • 6 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk vanillinsocker eller 2 droppar bittermandel
  • 1.5 dl sötningsmedel
  • 500 g bär

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggen och keson länge, kör gärna i matberedaren.

2
Rör ner mjöl och smaktillsats och sötnings medel.

3
Häll i en teflon form eller en bröad vanlig form.

4
Häll på bären, frysta eller färska spelar ingen roll.

5
Grädda i mitten på ugnen c:a 20-25 min i 200 grader. Beroende på om bären är upptinade eller djupfrysta så kan tiden i ugnen behöva ökas.

6
Ostkakan ska ha fin färg och serveras ljummen med glass.

Scroll to Top