Paprikasoppa med örtkräm

Bjud soppan rykande varm och servera örtkrämen till.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st paprikor gula
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Garnering:

1 st röd paprika

Örtkräm:

1 dl kesella
1 dl crème fraîche
1 dl örter finklippta
3.5 st tomater soltorkade marinerade
vitlöksklyfta ev 1
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett ca 5 minuter under omrörning.

2
Tillsätt hälften av vattnet och buljongtärningarna. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Häll det i en mixer eller matberedare och kör till en puré.

3
Häll tillbaka purén i grytan. Skaka samman mjölet med lite av vattnet och vispa ner det i soppan. Späd med resterande vatten och låt soppan koka ca 3-5 minuter. Rör i creme fraiche och låt soppan bli varm. Smaka av.

4
Örtkräm: Rör samman kesella och creme fraiche. Klipp örterna. Finhacka tomaterna och eventuellt vitlöken. Rör ner örter, vitlök och tomater i creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top