Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl vatten
- 2 dl crème fraîche
- 1.5 tsk dragon
- 1 msk kalvfond
- 0.5 st gurka ca 200 g
- 1 st vårlök knippa
- 1 st rädisor knippa
- 2 st tomater
- 0.5 dl gräslök klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet och skär det i knubbiga bitar. Bryn dem gyllene i lite matfett. Lägg över köttbitarna i en gryta. Salta och peppra.
2
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, creme fraiche och dragon. Rör om och låt grytan puttra under lock 10-12 minuter.
3
Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i halvmånar. Ansa vårlöken och dela den eventuellt på längden. Skiva rädisorna. Tärna tomaterna.
4
Smaka av grytan med kalvfond, salt, peppar och dragon. Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra upp. Strö över gräslök.