Primörgryta med fläskfilé

En gryta som är en fröjd för både ögat och gommen.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 1.5 tsk dragon
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 st gurka ca 200 g
  • 1 st vårlök knippa
  • 1 st rädisor knippa
  • 2 st tomater
  • 0.5 dl gräslök klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i knubbiga bitar. Bryn dem gyllene i lite matfett. Lägg över köttbitarna i en gryta. Salta och peppra.

2
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, creme fraiche och dragon. Rör om och låt grytan puttra under lock 10­-12 minuter.

3
Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i halvmånar. Ansa vårlöken och dela den eventuellt på längden. Skiva rädisorna. Tärna tomaterna.

4
Smaka av grytan med kalvfond, salt, peppar och dragon. Tillsätt grönsakerna och låt allt puttra upp. Strö över gräslök.

Scroll to Top