Räk- och potatisgömma (av Maria i Braås)

Du behöver 1.5 st potatis 1 dl räkor 1 nypa salt pressad citron gurka en bit sallad lite 1 st tomat 2 msk smör grillkrydda...

Du behöver

  • 1.5 st potatis
  • 1 dl räkor
  • 1 nypa salt
  • pressad citron
  • gurka en bit
  • sallad lite
  • 1 st tomat
  • 2 msk smör
  • grillkrydda lite

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Räkorna (gärna skalade frysta) läggs i en skål med vatten och lite salt och några droppar citron. Detta förhöjer räksmaken enormt.

2
Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. Koka tills de är mjuka i saltat vatten. Under tiden skär du upp lite sallad och lägger på ett fat. Skiva och tärna gurkan och tomaten och lägg i en ring på fatet ovanpå salladen.

3
När potatisen är klar så lägg den i en djup tallrik med lite smör ovanpå, strö på lite salt och grillkrydda och kör i mikron (om du har nån, annars smälter du smöret och häller över potatisen). Rör om och lägg upp på fatet ovanpå salladen. Strö över räkorna, droppa på lite citron och njut!

Scroll to Top