Sås till fisken (av Lotta i Sollebrunn)

Du behöver 1 l yoghurt naturell 1 st lök liten gul 1 st lök liten röd 1 dl kaviar (typ kalles) 1 st citron saft...

Du behöver

  • 1 l yoghurt naturell
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st lök liten röd
  • 1 dl kaviar (typ kalles)
  • 1 st citron saft och skal

Det här behövs för ca 3-4 port:

Gör så här

1
Låt yoghurten rinna av genom ett kaffe filter, det tar cirka en timme.

2
Under tiden hackar man löken fint, river och pressar citronen. När yoghurten runnit av blandar man i löken, kaviaren och till sist citronsaft och -skal.

3
Om man tycker att såsen verkar för tjock kan man späda med lite mjölk. Det går också bra att laga till såsen på filmjölk eller hälften creme freche och hälften yoghurt.

Scroll to Top