Smörgåstårta med lax och räkor

En riktigt festlig smörgåstårta med både lax, räkor, krabbpinnar och rom. Perfekt som festmeny, men också som entrérätt.

Du behöver

  • 16 skiva formbröd kantskuret vitt

Fyllning 1:

1.5 dl lättmajonnäs
1 dl crème fraîche
2 msk chilisås
2 st förpackningar krabbpinnar à ca 120 g, fintärnade
1 st blekselleristjälk eventuellt, tärnad

Fyllning 2:

1 st kräftost ca 250 g

Garnering:

2 dl lättmajonnäs
persilja finklippt
1/2-1 kg räkor som skalas
1 st stenbitsrom burk svart
lax rökt
persilja
slanggurka skivad

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Lägg 4 brödskivor som botten, så att tårtan blir ca 20 x 20 stor. Blanda fyllning 1 av alla ingredienserna. Bred hälften av fyllningen på bottnen. Täck med 4 brödskivor.

2
Bred på osten (fyllning 2) och täck med nästa 4 brödskivor. Bred på resten av fyllning 1.

3
Täck med de sista brödskivorna. Bred ett tunt lager majonnäs runt hela tårtan.

4
Sätt laxskivor runt kanten.

5
Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi. Ställ den kallt tills den ska ätas.


Kommentar:
Brödkanter som putsas bort kan du torka till ströbröd. Tårtan går bra att frysa men då helst ogarnerad. Får du rester, kan du frysa dessa.

Scroll to Top