Du behöver
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 1 krm salt
- 8 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2.5 dl mjölk
- 100 g smör
- 1 dl hasselnötter grovhackade
- 6 msk socker
- 1 msk vaniljsocker
Det här behövs för ca 20 port:
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Smöra en avlång form, ca 25 x 35cm, eller klä den med bakpapper.
3
Rör smör och socker vitt och pösigt.
4
Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt efter varje ägg.
5
Tillsätt salt, mjöl och bakpulver och häll i mjölken, lite i taget, medan mjölet rörs in. Rör om till en klimpfri smet.
6
Häll smeten i formen och bred ut den väl. Blanda de hackade nötterna väl med socker och vaniljsocker och strö allt över kakan. Hyvla smöret över kakan.
7
Grädda i ca 25 minuter, tills kakan fått fin färg och är genomgräddad.
8
Låt kakan kallna i formen och skär den sedan i fyrkantiga bitar.