Sommarsymfoni

En dekorativ och härlig desserttallrik att variera med säsongens bär, färska eller frysta. Maränggallret görs i förväg och kan stå från morgonen till kvällen innan det fylls med godsaker. Mängderna på bär och glass bestämmer värdinnan.

Du behöver

Maräng:

4 st äggvitor
1.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Ugn: 275°, över- eller grillvärme

Hallonsås:

200 g hallon
1 dl socker
vitt vin ev 1/2 dl

Garnering:

färska bär
glass
citronmeliss

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda socker, vaniljsocker och salt. Vispa vitorna med elvispen och tillsätt sockerblandningen, ca 1 msk i taget. Vispa till en fast massa.

2
Spritsa rutor av massan på en ugnssäker tallrik, helst vit. Grädda några minuter högst upp i ugnen tills marängen börjar ta färg. Låt kallna.

3
Mixa hallonen med socker och eventuellt lite vin till en puré.

4
Häll lite sås i varje ruta och placera bären och glassen på såsspegeln. Garnera med lite citronmeliss.


Kommentar:
Små glasskulor formar du lättast med ett kuljärn.

Scroll to Top