Du behöver
- 500 g kassler benfri
- 50 g smör eller margarin
- 1.5 msk brun farin
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk curry
- 1 st persikohalvor burk
- 1.5 skiva bröd vitt rivet
Saffransris:
2 dl ris långkornigt
1 st lök liten gul
1.5 st vitlöksklyftor
1 pkt saffran 0,5 g
4 dl hönsbuljong
0.5 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Rör samman matfettet med farin, ingefära och curry.
2
Skär kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smort eldfast fat med lite av kryddsmöret mellan varje skiva och resten ovanpå. Strö över rivet bröd.
3
Låt persikohalvorna rinna av. Lägg dem bredvid köttet.
4
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Ös persikorna med skyn som bildas under tiden.
5
Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i lite matfett tillsammans med pressad vitlök och saffran. Tillsätt riset och rör om så att kornen blir glansiga.
6
Häll på den heta buljongen och salt. Låt koka på svag värme under lock tills vätskan har kokat in, ca 20 minuter.
7
Bjud kasslern med persikor, ris och kokta grönsaker.