Ädelpaj med tomater

Det här är en god paj utan ägg.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

150 g ädelost
250 g kesella
5 st tomater
1 st purjolök
klippt gräslök

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.

3
Ansa purjolöken och strimla den. Lägg purjolöken i lite lättsaltat vatten och låt koka någon minut. Häll bort vattnet och låt purjolöken rinna av.

4
Mosa osten och rör samman den med kessella till en smidig massa.

5
Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet. Fördela oströran ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem över. Klipp gräslöken och strö över pajen.

6
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Scroll to Top