Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör eller margarin
- 2.5 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g ädelost
250 g kesella
5 st tomater
1 st purjolök
klippt gräslök
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4-6 port:
Gör så här
1
Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
2
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga bottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
3
Ansa purjolöken och strimla den. Lägg purjolöken i lite lättsaltat vatten och låt koka någon minut. Häll bort vattnet och låt purjolöken rinna av.
4
Mosa osten och rör samman den med kessella till en smidig massa.
5
Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet. Fördela oströran ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem över. Klipp gräslöken och strö över pajen.
6
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.