Du behöver
- 400 g älglever (helst kalv)
- 250 st bacon gr
- 250 st potatis gr kokt
- 50 st vetemjöl gr
- 4 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk vitpeppar
- 1 st lök
- 4 st ansjovisfiléer
- 50 st smör gr el. margarin
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Passera lever, bacon, potatis, ansjovisfileér och lök i en köttkvarn eller liknande (matberedare-mixer) så att du får en fin massa.
2
Tillred mjölet, smöret och mjölken en vitsås och tillsätt ett ägg och kryddor. Rör ner såsen i massan och blanda ordentligt.
3
Häll blandningen i en välsmord form och grädda i ugn i vattenbad i 200 grader ca 1 1/2 timme.
4
När massan börjar dela på sig är det dags att dra grytan från spisen. Den får ej koka.
5
Ös upp massan med en hålslev och häll den i en äggostform och strö socker mellan varven. Låt den stå och rinna av. Serveras med sylt eller naturell.