Älgskavsgratäng

Älgskavet kan bytas ut mot renskav. Båda köttsorterna är mycket prisvärda!

Du behöver

  • 2 st lökar gula hackade
  • 2 pkt älgskav
  • 2 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 msk senap
  • 4 st potatismos hemlagat eller av pulver

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn löken mjuk. Bryn sedan älgskavet under omrörning. Krydda och blanda ner grädde och senap. Låt det puttra några minuter.

2
Klicka eller spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttstuvningen i mitten.

3
Strö över ost och gratinera ca 10 minuter eller tills rätten är genomvarm och fått fin färg. Servera med lingon, gurka och en sallad.

Scroll to Top