Amerikanska festmuffins

Stora, "maffiga" muffins med spännande smak.

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 st äpple
  • kanel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.

2
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten, lite i taget, tillsammans med lönnsirapen.

3
Kärna ur äpplet och skär det i 1/2 cm tunna kyftor, som sedan delas tvärs över. Pudra lite kanel över klyftorna.

4
Häll smeten i smorda muffinsformar eller muffinsplåt. Lägg ett par äppelbitar i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Pröva med en sticka. Sikta över lite florsocker.

Scroll to Top