Du behöver
- 2 st ägg
- 1/2-1 dl socker
- apelsin skal av 1
- saft av 2 apelsiner
- 5 st gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
Garnering:
1 st apelsin
blå druvor
citronmeliss
Det här behövs för ca 4-6 port:
Gör så här
1
Riv skalet av 1 tvättad apelsin. Pressa saften ur 2 apelsiner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med socker tills det är pösigt.
3
Vispa vitorna och grädden, var för sig, till hårt skum.
4
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme under omrörning. Blanda ner det under omrörning i äggsmeten tillsammans med fruktskal och saft. Blanda sedan i grädden och till sist vitorna försiktigt. Blanda väl.
5
Häll smeten i en lämplig form, sköljd med kallt vatten. Ställ fromagen att stelna i kylen ett par timmar. Stjälp upp och garnera.
Om fromagen är svår att stjälpa upp, kan formen doppas hastigt i hett vatten.