Apelsinfromage

Du behöver 2 st ägg 1/2-1 dl socker apelsin skal av 1 saft av 2 apelsiner 5 st gelatinblad 3 dl vispgrädde Garnering: 1 st...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1/2-1 dl socker
  • apelsin skal av 1
  • saft av 2 apelsiner
  • 5 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde

Garnering:

1 st apelsin
blå druvor
citronmeliss

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Riv skalet av 1 tvättad apelsin. Pressa saften ur 2 apelsiner. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med socker tills det är pösigt.

3
Vispa vitorna och grädden, var för sig, till hårt skum.

4
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme under omrörning. Blanda ner det under omrörning i äggsmeten tillsammans med fruktskal och saft. Blanda sedan i grädden och till sist vitorna försiktigt. Blanda väl.

5
Häll smeten i en lämplig form, sköljd med kallt vatten. Ställ fromagen att stelna i kylen ett par timmar. Stjälp upp och garnera.


Kommentar:
Om fromagen är svår att stjälpa upp, kan formen doppas hastigt i hett vatten.

Scroll to Top