Du behöver
- 2 st aubergine
- 2 tsk pressad citronsaft
- 2 st gula lökar
- 1 st burk hela tomater
- 1 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- salt
- vitlöksklyftor
- 3 msk ströbröd
Garnering:
2 st tomater
1 dl riven ost
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela auberginerna på längden. Gröp ur köttet och tärna det. Gnid in aubergin-skålarna med pressad citronsaft och lägg dem upp och ner.
2
Skala och hacka löken. Låt tomaterna rinna av. Stöt timjan, lagerblad och salt i en mortel till fint pulver.
3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt aubergin-köttet och låt det fräsa med några minuter.
4
Tillsätt tomaterna och krossa dem lätt. Rör ner pressad vitlök och kryddor. Låt allt puttra 45 minuter. Rör ner ströbrödet och smaka av.
5
Vänd aubergin-skålarna rätt och lägg dem på smort eldfast fat. Fyll dem med tomatröran. Skiva garneringstomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över riven ost.
6
Gratinera mitt i ugnen ca 1215 minuter.