Aubergine till fest

Du behöver 2 st aubergine 2 tsk pressad citronsaft 2 st gula lökar 1 st burk hela tomater 1 tsk timjan 2 st lagerblad salt...

Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 st gula lökar
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • salt
  • vitlöksklyftor
  • 3 msk ströbröd

Garnering:

2 st tomater
1 dl riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela auberginerna på längden. Gröp ur köttet och tärna det. Gnid in aubergin-skålarna med pressad citronsaft och lägg dem upp och ner.

2
Skala och hacka löken. Låt tomaterna rinna av. Stöt timjan, lagerblad och salt i en mortel till fint pulver.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt aubergin-köttet och låt det fräsa med några minuter.

4
Tillsätt tomaterna och krossa dem lätt. Rör ner pressad vitlök och kryddor. Låt allt puttra 4­5 minuter. Rör ner ströbrödet och smaka av.

5
Vänd aubergin-skålarna rätt och lägg dem på smort eldfast fat. Fyll dem med tomatröran. Skiva garneringstomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över riven ost.

6
Gratinera mitt i ugnen ca 12­15 minuter.

Scroll to Top