Du behöver
- 2 st aubergine
- 1 st bladpersilja knippe
- 1 st basilika knippe
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 3 msk ströbröd
- 4 msk parmesanost nyriven
- salt och peppar
- mozzarella ca 200 g
Tomatsås:
750 g tomater färska
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2-1 st röd chilifrukt
1 msk pressad citronsaft
1 dl buljong
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär ca 1/2 cm tjocka skivor av auberginerna på längden. Salta och låt dem ligga en stund.
2
Gör tomatsåsen under tiden. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
3
Fräs lök och vitlök i lite olivolja tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomater, chili, pressad citronsaft, buljong, salt och peppar. Låt såsen koka ihop.
4
Finhacka persilja och basilika. Skala och finhacka vitlöken. Fräs det i lite olivolja tillsammans med ströbröd.
5
Tillsätt riven ost och smaka av.
6
Skölj auberginskivorna och torka av dem. Skiva mozzarellan.
7
Bred ut örtkryddpastan över auberginskivorna. Lägg mozzarellan över och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare.
8
Stek rulladerna frasiga i lite olivolja. Bjud rulladerna med såsen till kokt pasta eller kokt ris.