Auberginerullader med tomatsås

En jättegod, lite annorlunda rätt som kommer från länderna runt Medelhavet.

Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 1 st bladpersilja knippe
  • 1 st basilika knippe
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 3 msk ströbröd
  • 4 msk parmesanost nyriven
  • salt och peppar
  • mozzarella ca 200 g

Tomatsås:

750 g tomater färska
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2-1 st röd chilifrukt
1 msk pressad citronsaft
1 dl buljong
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär ca 1/2 cm tjocka skivor av auberginerna på längden. Salta och låt dem ligga en stund.

2
Gör tomatsåsen under tiden. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

3
Fräs lök och vitlök i lite olivolja tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomater, chili, pressad citronsaft, buljong, salt och peppar. Låt såsen koka ihop.

4
Finhacka persilja och basilika. Skala och finhacka vitlöken. Fräs det i lite olivolja tillsammans med ströbröd.

5
Tillsätt riven ost och smaka av.

6
Skölj auberginskivorna och torka av dem. Skiva mozzarellan.

7
Bred ut örtkryddpastan över auberginskivorna. Lägg mozzarellan över och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare.

8
Stek rulladerna frasiga i lite olivolja. Bjud rulladerna med såsen till kokt pasta eller kokt ris.

Scroll to Top