Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 st ägg
- 2 dl gräddfil
- 0.5 dl matolja
Baconfyllning:
140 g bacon i tärningar
1 dl riven ost
3.5 tsk pizzakrydda Knorrs Pasta- och
1 dl gräddfil
0.5 st röd paprika
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och salt.
2
Vispa samman äggen med gräddfil och matolja.
3
Rör ner äggsmeten i mjölet och rör om så att allt blandar sig väl.
4
Gör fyllningen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs baconet knaprigt. Tag upp det och låt det rinna av på hushållspapper.
5
Blanda samman gräddfil, bacon, ost, paprika och pasta- och pizzakrydda. Arbeta in i grunddegen. Rör till en jämn smet.
6
Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 stora muffins eller 24 små i aluminium- eller pappersformar.
7
Grädda mitt i ugnen, ca 20-22 minuter för de stora och 12-15 minuter för de små muffinsen. De går att frysa.
Fyll formarna till drygt hälften med smet. Om du bakar muffinsen i muffinsplåtar så får du stora och raka muffins. Men smörj först fördjupningarna i formen. Tycker du om vitlök så prova den nya hårdosten med både vitlökssmak och paprika. Jättegod.