Du behöver
- 6 dl mjölk eller vatten
- 0.5 dl olja
- 75 g jäst
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
- vetemjöl ca 15 dl
Pensling:
ägg eller vatten
vallmofrö eller sesamfrön
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 24 korvbröd:
Gör så här
1
Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
3
Dela degen i ca 24 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.
4
Pensla korvbröden och strö ev på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.
Degen kan också bakas ut som frukostbullar!