Bästa korvbrödet

Att baka dessa bröd är verkligen ett lönande arbete och goda blir bröden! En extra och lite spännande smak ger fröna. Bakar du med mjölk, blir bröden lite mera hållbara, men du kan ju också frysa in dem.

Du behöver

  • 6 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 dl olja
  • 75 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • vetemjöl ca 15 dl

Pensling:

ägg eller vatten
vallmofrö eller sesamfrön

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 24 korvbröd:

Gör så här

1
Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.

3
Dela degen i ca 24 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.

4
Pensla korvbröden och strö ev på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. De går bra att frysa.


Kommentar:
Degen kan också bakas ut som frukostbullar!

Scroll to Top