Du behöver
- 500 g blandfärs
- 0.75 dl ströbröd
- 1 3/4-2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 dl rödbetor hackade inlagda
- 0.5 dl lök finhackad gul
- 2 msk kapris
- vatten
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt ägg, salt, peppar och färs. Arbeta färsen smidig.
3
Hacka rödbetorna. Skala och finhacka löken. Arbeta in rödbetor, lök och kapris i färsen.
4
Forma till biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna i lite matfett ca 3-4 minuter per sida. Ta upp biffarna och lägg dem på varmt fat. Vispa ur stekpannan med lite vatten till sky efter varje stekomgång. Smaka av skyn när allt är klart. Häll skyn över.