Du behöver
- 300 g broccoli
- 2 dl mjölk
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk mjöl
- salt och peppar
- 3 st ägg
- 1 msk grönsaksfond
- 300 g champinjoner
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
basilika
salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt broccolin rinna av.
2
Smält matfettet och tillsätt mjölet. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölken. Låt såsen sjuda under omrörning 35 minuter.
3
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen ett och ett. Tillsätt grönsaksfond och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg broccolin i en mixer eller matberedare och tillsätt såsen. Kör till en slät smet.
5
Häll smeten i smord kransform. Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 40 minuter.
6
Skala och finhacka löken till tomatsåsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Låt såsen puttra på svag värme 810 minuter. Smaka av.
7
Ansa svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har kokat in.
8
Stjälp upp broccolikransen. Fyll hålet med svamp. Garnera med rädisor. Bjud kransen med sås och bröd.