Broccolikrans med svamp och tomatsås

Du behöver 300 g broccoli 2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin 1 msk mjöl salt och peppar 3 st ägg 1 msk grönsaksfond...

Du behöver

  • 300 g broccoli
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk mjöl
  • salt och peppar
  • 3 st ägg
  • 1 msk grönsaksfond
  • 300 g champinjoner

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
basilika
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt broccolin rinna av.

2
Smält matfettet och tillsätt mjölet. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölken. Låt såsen sjuda under omrörning 3­5 minuter.

3
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen ett och ett. Tillsätt grönsaksfond och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg broccolin i en mixer eller matberedare och tillsätt såsen. Kör till en slät smet.

5
Häll smeten i smord kransform. Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca 40 minuter.

6
Skala och finhacka löken till tomatsåsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Låt såsen puttra på svag värme 8­10 minuter. Smaka av.

7
Ansa svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har kokat in.

8
Stjälp upp broccolikransen. Fyll hålet med svamp. Garnera med rädisor. Bjud kransen med sås och bröd.

Scroll to Top